Κεμπάπ με πέστο και σάλτσα γιαουρτιού

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

΄Ενα γευστικότατο κεμπάπ με άρωμα βασιλικού-λεμόνι-κύμινου!!Σερβιρισμένο με πιτούλες και αν θέλουμε πατάτες τηγανιτές και την υπέροχη σάλτσα του!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
12 άτομα
  • 1 κιλό κιμά άπαχο,
  • 4 κ.σ. πέστο βασιλικού,
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες,
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη,
  • 2 ασπράδια αυγών ή 1 ολόκληρο,
  • 2 κ.γλ. κύμινο,
  • ξύσμα ενός λεμονιού,
  • φρυγανιά τριμμένη,αλατοπίπερο,
  • λίγο λάδι.

Για τη σάλτσα:

  • 1 φλ. γιαούρτι,
  • 2κ.σ. πέστο,
  • 2-3 κ.σ. λάδι(ανάλογα πόσο πηχτή ή αραιή θέλουμε τη σάλτσα).
  • Πίτες για το σερβίρισμα!!
Οδηγίες

  1. Σε λεκανίτσα ζυμώνουμε τον κιμά με το πέστο,το τυρί,το σκόρδο,ξύσμα,τα ασπράδια,αλατοπίπερο και κύμινο,λίγο λάδι.
  2. Βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά με 1 ώρα το μείγμα.Πλάθουμε κεμπάπ τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια και ψήνουμε σε ψηστιέρα ή στο γκριλ να ροδίσουν.
  3. Αλείφουμε με λίγο λάδι τις πίτες τις ψήνουμε να ροδίσουν και τις κόβουμε στα τέσσερα(αν θέλουμε)μπορούμε να τις κόψουμε στα δύο ή ακόμα και ολόκληρες!
  4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας γιαούρτι- πέστο και λάδι και περιχύνουμε τα ζεστά κεμπάπ!!!
Λίγα μυστικά ακόμα