Μηλόπιτα με κρέμα κρασιού

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 11 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια ιδιαίτερη τούρτα με κρέμα κρασιού μέσα της !

Συστατικά

ζύμη παστας φλωρας

  • 125 γρ . βούτυρο
  • 100 γρ . ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 200 γρ . αλεύρι
  • 2 κ . γ . Μπέκιν Πάουντερ

για την φόρμα

  • βούτυρο
  • 2 κ . σ . τριμμένη φρυγανιά

γέμιση

  • 1 0250 γρ μήλα
  • 2 σακουλάκια ανθός αραβοσίτου βανίλια
  • 125 γρ . κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 750 γρ . κρασί άσπρο ( ΟΧΙ ΡΕΤΣΙΝΑ )
  • 250 γρ . ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο κακάο ή κροκαντ για το γαρνίρισμα

Για το κροκάν

  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 γρ . βούτυρο
  • 200 γρ . αμύγδαλα ή φουντούκια χοντροκομμένα
Οδηγίες
  1. Με το αλεύρι , μπεκιν , αυγό , βανίλια και βούτυρο κάνουμε την ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να κρυώσει .
  2. Βουτυρώνουμε την φόρμα με στεφάνι και στο στεφάνι το ίδιο
  3. και την πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά .
  4. Καθαριζουμε τα μήλα , τα κοβουμε σε κυβακια και τα ραντίζουμε με τον χυμο λεμονιου .
  5. Στο άνθος αραβόσιτου βάζουμε 3 κ.σ.απο το κρασί .
  6. Το κρασί και την ζάχαρη τα βάζουμε να βράσουν .
  7. Το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το άνθος αραβόσιτου στο κρασί να πάρει μερικές βράσεις να γίνει μια κρέμα .
  8. Το παίρνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και τα μήλα .
  9. Βαζουμε την πάστα φλορα στην φορμα και προσπαθουμε να καλύψει και το στεφανι τουλαχιστον 4 ποντους .
  10. Βάζουμε μετα μεσα στην φόρμα και την κρεμα με τα μηλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 60 λεπτά .
  11. Το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο
  12. Χτυπάμε την σαντιγί και γαρνίρουμε , πασπαλίζουμε με κροκαντ ή με τo κακάο

Για το κροκάν

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη να καραμελώσει
  2. Ρίχνουμε και το βούτυρο να διαλυθεί και προσθέτουμε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε να πάρουν ένα σκούρο χρώμα όχι να γίνουν μαύρα .
  3. Μετά τα απλώνουμε σε λαδόχαρτο τα σκεπάζουμε με άλλο ένα και αμέσως με ένα πλάστη ή ένα μπουκάλι τα τρίβουμε
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χρησιμοποιούμε στα γλυκά μας για γαρνίρισμα