Βράζουμε το χταπόδι μαζί με το καρότο με το σέλινο και το κρεμμύδι.Προσθέτουμε και το ξύδι.
Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί .Θέλει περίπου 1και 1/2 ώρα για να βράσει,δοκιμάζουμε και όταν μπαίνει εύκολα το πιρούνι σημαίνει ότι έβρασε.
Το στραγγίζουμε και το κόβουμε.Βγάζουμε όση μεμβράνη μπορούμε χωρίς να χαλάσουμε τις βεντούζες του.
Σερβίρουμε με λαδόξυδο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο περισσότερο μείνει στο λαδόξυδο τόσο πιό νόστιμο γίνεται!Έστω και μερικές μέρες σε τάπερ στο ψυγείο!