Βάζουμε σε μπολ το νερό,τη μαγιά,το ξύδι,τη ζάχαρη,το αλάτι και το λάδι.Ανακατεύουμε καλά,προσθέτουμε το αλεύρι σε 3-4 δόσεις και τις ελιές. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή,που δεν κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Μετά ξαναζυμώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη. Αν θέλουμε να κάνουμε καρβελάκια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τα τοποθετούμε σε ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει και αλευρώσει,ελαφρώς.Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστούν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα,τα βγάζουμε και τα τυλίγουμε με πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.
Αν θέλουμε να κάνουμε μικρά,ατομικά ελαιοψωμάκια,κόβουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες.Την κάθε μπαλίτσα την κάνουμε κορδόνι και με τα χέρια μας το ανοίγουμε λίγο,ώστε να έχουμε ένα μακρόστενο φύλλο.Ρίχνουμε ελιές,κλείνουμε το φύλλο και κάνουμε σαλιγκαράκι!!!...συνεχίζουμε τη συνταγή όπως και για τα καρβελάκια.
Μπορούμε επίσης να κάνουμε μικρά ατομικά καρβελάκια ή να απλώσουμε όλο το ζυμάρι στο ταψί και να το κάνουμε όπως τη λαγάνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν τα ψωμάκια έχουν μισή ωρίτσα περίπου στο φούρνο,τα βρέχουμε λίγο με ένα πινέλο.
Αφού ψηθούν και σβήσουμε το φούρνο,τα αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά με ανοιχτή την πόρτα.Μετά τα βγάζουμε και τα τυλίγουμε στην πετσέτα.