Κορμός ψυγείου κάστανο
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
- 400 γρ κρέμα κάστανου
- 200 γρ βούτυρο
- 80 γρ άχνη
- 4 κ.σ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
- 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
- λίγα κάστανα βρασμένα
ΓΛΑΣΟ
- 150 γρ κουβερτούρα
- 60 γρ βούτυρο
- 80 γρ άχνη
- ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
- μαρόν γλασέ
- νιφάδες κουβερτούρας
Οδηγίες
- Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ν'αφρατέψουν και προσθέτουμε το κονιάκ, το λάδι και την κρέμα κάστανου. Αν δεν έχουμε κρέμα κάστανου την φτιάχνουμε μόνοι μας,(δείτε παρακάτω).
- Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη (πάτο και πλαϊνά).Στρώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας και κάνουμε μια στρώση με τα βρασμένα κάστανα ολόκληρα ή χοντροκομμένα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Σε μπεν-μαρί φτιάχνουμε το γλάσο, ανακατεύοντας μαζί τα υλικά.
- Αφού παγώσει η κρέμα, ξεφορμάρουμε και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε το γλάσο να πάει παντού και διακοσμούμε με τα μαρόν γλασέ και τις νιφάδες σοκολάτας.
- ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ:1ος τρόπος: Βράζουμε κάστανα μέχρι να μαλακώσουν πάρα πολύ και μετά τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε ζάχαρη άχνη και την κάνουμε όσο γλυκιά θέλουμε.
- 2ος τρόπος: Βράζουμε 500γρ κάστανα μέχρι να μαλακώσουν πάρα πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 50ο γρ νερό,750 γρ ζάχαρη και βανίλια να βράσουν. Βράζουμε μέχρι το σιρόπι γίνει διάφανο. Βάζουμε τα 3\4 του σιροπιού στο μπλέντερ μαζί με τα κάστανα και πολτοποιούμε. Ενσωματώνουμε τον πουρέ στο υπόλοιπο σιρόπι και σιγοβράζουμε για λίγη ώρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1 σφηνάκι κονιάκ και ανακατεύουμε. Μπορούμε να γεμίσουμε αποστειρωμένα βάζα και να αποθηκεύσουμε την κρέμα.