Ενώνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη (από την οποία κρατάμε 3-4 κουταλιές),το αμύγδαλο, και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό και το αμαρέτο και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα με το αλάτι και τη ζάχαρη που κρατήσαμε και ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα ή ότι άλλο ταψάκι θέλουμε και ρίχνουμε το μείγμα. πασπαλίζουμε με το φιλέ αμύγδαλο και ψήνουμε σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου...(κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι και αν είναι έτοιμο το βγάζουμε).
Λίγα μυστικά ακόμα
Θέλει λίγη προσοχή στη μαρέγκα...την ενσωματώνουμε πολύ απαλά για να μη μας ξεφουσκώσει.