Λιώνουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέσα σ'αυτή τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Βάζουμε ένα λαδόχαρτο στον πάγκο και ρίχνουμε το μείγμα. Καλύπτουμε με ένα δεύτερο λαδόχαρτο και με τη βοήθεια του πλάστη, απλώνουμε το μείγμα, σαν φύλλο.
Αφαιρούμε το πάνω λαδόχαρτο και απλώνουμε στο μπισκοτένιο φύλλο τη μαρμελάδα ή τη μερέντα και τυλίγουμε σε ρολό (χωρίς το λαδόχαρτο).
Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα και κόβουμε σε ροδέλες.