Χτυπάμε στο μίξερ τη καστανή ζάχαρη με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αυγό, την κουβερτούρα, το Amaretto, το αλεύρι και το μπέκιν. Το μίγμα θα είναι αρκετό σφικτό!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε αραιά στο ταψί (αφού το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί).
Με τα δάχτυλά μας τα μπαλάκια τα κάνουμε κυκλικά μπισκοτάκια αρκετά λεπτά. Ρίχνουμε από πάνω τους λίγη ζάχαρη λευκή και τα ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.