Μπισκότα αμυγδάλου

recipe image
Προστέθηκε από Melaki, Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Πολύ νόστιμα και εύκολα μπισκοτάκια!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
24 μπισκότα
  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 80 γρ βούτυρο LURPAK
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 130 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. μπέκιν
  • Λίγο Amaretto di Sarono
  • Λίγη ζάχαρη λευκή για γαρνίρισμα
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη καστανή ζάχαρη με το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αυγό, την κουβερτούρα, το Amaretto, το αλεύρι και το μπέκιν. Το μίγμα θα είναι αρκετό σφικτό!
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
  4. Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε αραιά στο ταψί (αφού το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί).
  5. Με τα δάχτυλά μας τα μπαλάκια τα κάνουμε κυκλικά μπισκοτάκια αρκετά λεπτά. Ρίχνουμε από πάνω τους λίγη ζάχαρη λευκή και τα ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.