Γλυκό του ταψιού καρύδα

recipe image
Προστέθηκε από eleni_p, Κυριακή, 03 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αυτό το γλυκάκι θυμάμαι από πολύ μικρή ηλικία που το έφτιαχνε η μαμά μου σε γιορτές και όχι μόνο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 ταψί κανονικό σε μέγεθος
  • 2 ποτήρια μεγάλα αλεύρι φαρίνα
  • 2 ποτήρια μεγάλα ζάχαρη
  • 2 ποτήρια μεγάλα καρύδα
  • 8 αυγά
  • 2 βανίλιες

Σιρόπι:

  • 2 ποτήρια μεγάλα ζάχαρη,
  • 3 ποτήρια μεγάλα νερό και
  • μια φλούδα από πορτοκάλι
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, βέβαια εξαρτάται από την κουζίνα.
  3. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι στο ψημένο γλυκό μας.
  4. Το σιρόπι να είναι κρύο...
  5. Καλή επιτυχία!!!!!!