Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν'ασπρίσουν και ν'αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφη.
Αν δεν έχουμε τη μηχανή που φτιάχνει τα κουλούρια, παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και τη βάζουμε σε κορνέ. Κάνουμε κουλουράκια στρόγγυλα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα την οποία έχουμε στρώσει με λαδόχαρτο. Αφήνουμε απόσταση ανάμεσά τους γιατί απλώνουν.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Μόλις τα βγάλετε θα είναι λίγο μαλακά αλλά μετά σφίγγουν.