Πίτσα Ομελέτα

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Σάββατο, 19 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Κάτι σαν σουφλέ...με άλλα υλικά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 μερίδες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 2 κολοκυθάκια,σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές Φλώρινας,ψιλοκομμένες
  • 5 φέτες γαλοπούλας,ψιλοκομμένες
  • 5 αυγά
  • 2 κσ αλεύρι
  • 2  κούπες γάλα
  • αλατοπίπερο
  • φέτες ψωμί τοστ
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • λίγο λάδι
  • φρυγανιά για πασπάλισμα
Οδηγίες

  1. Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε κατά σειρά τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τη γαλοπούλα. Αφού μαραθούν και ψηθούν, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν γα λίγο.
  2.  Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 5 αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι και τη 1 κούπα γάλα. Ρίχνουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψάκι (να παίρνει 6 φέτες ψωμί τοστ),πασπαλίζουμε μπόλικη φρυγανιά και ρίχνουμε το μείγμα .Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Χτυπάμε το ένα αυγό με το υπόλοιπο γάλα σε ένα μπολ Βουτάμε τις φέτες τοστ και τις στρώνουμε πάνω από το μείγμα. Αν μας μείνει γάλα, το περιχύνουμε πάνω από το ψωμί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω. Κατόπιν, σε ένα ίδιο σε μέγεθος ταψί ή λίγο μεγαλύτερο, αναποδογυρίζουμε και φέρνουμε από πάνω την ομελέτα με τα λαχανικά.
  6. Απλώνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το θρυμματισμένο τυρί, ρίχνουμε λίγο λάδι και ξαναφουρνίζουμε. Ανεβάζουμε όμως μια σχάρα πιο πάνω το ταψί γιατί θέλουμε να ψηθεί πιο πολύ από πάνω. Μόλις ροδοψηθεί η ντομάτα με το τυρί βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να στρώσετε απευθείας στο ταψί τις φέτες ψωμιού και μετά να ρίξετε το μείγμα με τα λαχανικά.Είναι πιο εύκολο αλλά το ψωμάκι δεν γίνεται πολύ τραγανό.