Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Mια νοστιμιά στο καθημερινό μας τραπέζι.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο  ψιλοκομμένο
  • ½ κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο
  • Πάπρικα,
  • Βασιλικο αποξηραμένο η φρεσκο

Για τη σάλτσα

  • 2 κουτιά ντομάτα σε κομματακια
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ή περισσότερο ψιλοκομμένο
  • λαδι
  • 100 ml χυμό μήλου
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι,
  • Πάπρικα, Πάπρικα καυτερη σε σκονη
  • Λίγο Θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βότανα  de Provence
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 125 γρ μοτσαρέλα
  • 100 γρ μοτσαρέλα τριμμενη αν θέλουμε
Οδηγίες
  1. Mε τά υλικά  κάνουμε  τήν ζύμη τού κιμά, κάνουμε μικρές μπάλες και τα βάζουμε σε ένα  ταψί. 30 χ 22 εκατοστών Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω και κάτω η με αέρα 160 βαθμούς.
  2. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε λίγο λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο, στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό μήλου και αφήστε το να βράσει λίγο , στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρει βράση.
  3. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε να βράσει ξανά ρίχνουμε  αλάτι, πιπέρι, τά βότανα, πάπρικα και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τή σάλτσα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα ανάμεσα  στα κεφτεδάκια.
  4. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομματάκια και τοποθετήστε από ένα κομμάτι στους κεφτέδες, ρίχνουμε επάνω και ανάμεσα από την τριμένη μοτσαρελα
  5. Ψήνουμε γιά 20 -30 λεπτά μέχρι το τυρί έχει λιώσει όμορφα και έχει ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με πατάτες ζυμαρικά ή ρύζι.