Κέικ μπακλαβάς

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Δευτέρα, 14 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νόστιμο, μελωμένο κέικ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

ΖΥΜΗ:

  • 250 γρ φαρίνα
  • 2 κ.γλ.  μπέικιν
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 1 κγ σόδα
  • 2 αυγά
  • 2 κσ βούτυρο
  • 100 γρ γάλα
  • 200 γρ γιαούρτι

ΓΕΜΙΣΗ;

  • 100 γρ καρυδόψιχα
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 1 κγ κανέλα
  • 1 κγ γαρύφαλλο
  • 2 κσ βούτυρο,λιωμένο

ΣΙΡΟΠΙ:

  • 1 κούπα μέλι
  • 2 κσ βούτυρο
  • 1\2 κούπα ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Για να φτιάξουμε τη ζύμη: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ν'αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  2. Σ' ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το ρίχνουμε εναλλάξ με το γάλα στο υπόλοιπο μείγμα.  Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά  μαζί.
  3. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι (22εκ),στρώνουμε το μισό μείγμα και απλώνουμε τη γέμιση.
  4. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και  ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 170 βαθμούς. ΣΙΡΟΠΙ: Σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο για 5 λεπτά.
  5. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά. Με το μαχαίρι,καρφώνουμε την επιφάνειά του σε αρκετά σημεία και περιχύνουμε το σιρόπι.
Λίγα μυστικά ακόμα