Μύδια σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας.

recipe image
Προστέθηκε από hrisag, Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Για την σαρακοστή και όχι μόνο, εύκολα και πικάντικα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό μύδια, κατεψυγμένα, από τα μεγάλα ή τα μικρά.
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 δόντια σκόρδο
  • 2κ σ  μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Το ζουμί από τα μύδια  που θα βγάλουν όταν ξεπαγώσουν
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1κ σ  μουστάρδα
  • 1 πιπεριά ,καυτερή αν θέλετε για πιο πικάντικη γεύση.
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο για την κατσαρόλα.
  •  Αλάτι, ελάχιστο πιπέρι
Οδηγίες
  1. Ξεπαγώνουμε τα μύδια τα πλένουμε ,τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το ζουμί τους.
  2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και την πιπεριά, μόλις μαραθούν ρίχνουμε και το σκόρδο στην πρέσα ή ψιλοκομμένο ,εν συνεχεία τα μύδια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά  για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί, σκεπαζουμε την κατσαρόλα να εξατμιστεί το κρασι.
  3. Αμεσως μετά ρίχνουμε και το ζουμί που κρατήσαμε από τα μύδια  μαζί με δυο ποτήρια νερο, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ,να μαλακώσουν καλά τα μύδια.
  4. Διαλύουμε το χυμό λεμονιού με την μουστάρδα και τον ρίχνουμε στα μύδια ,τον μαϊντανό και αλάτι, πιπέρι ελάχιστο αν βάλαμε την πιπεριά καυτερή, συνεχίζουμε το βράσιμο για ένα δεκάλεπτο να πιχτωσει η σαλτσούλα του. Σερβίρετε ζεστο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα μύδια είναι μεγαλα και δεν μαλακωσουν αρκετα, προσθέτουμε περισσότερο νερο.

Το φαγάκι αυτό μπορούμε φυσικά να το κάνουμε και με φρέσκα μύδια ,μόνο που ακλουθούμε άλλη διαδικασία ,του ανοίγματος των μυδιών ,σε μεγάλη κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι, όσα δεν ανοίγουν τα πετάμε. Μετά συνεχίζουμε το μαγείρεμα κανονικά.