Χταπόδι σουβλάκι

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Mια ασυνήθιστη πρόταση για να φάμε το χταποδάκι μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1 χταπόδι βρασμένο σε νερό με ξύδι και δυο δαφνόφυλλα,

Μαρινάδα:

  • 1/3 φλ.λάδι,
  • 3κ.σ.ξύδι ή κόκκινο κρασί(εγώ έβαλα κρασί),
  • 2κ.σ.χυμό λεμόνι,
  • 2κ.σ.χυμό πορτοκάλι,
  • 1κ.γλ.ρίγανη,
  • πιπέρι,δαφνόφυλλα.

Για τα σουβλάκια:

  • 12 καλαμάκια για σουβλάκια,
  • 1 πιπεριά σε μεγάλους κύβους, ελιές χωρίς κουκούτσια, περίπου 15-20 ελιές,
  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες και κάθε φέτα στα τέσσερα,
  • 1 μικρή μαραθόριζα (προαιρετικά) σε φέτες.
Οδηγίες
  1. Αφού βράσουμε 20' το χταπόδι το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Βάζουμε τη μαρινάδα σε τάπερ, ρίχνουμε τα κομμάτια χταποδιού μέσα και τ'αφήνουμε μια ώρα τουλάχιστον, στο ψυγείο.
  3. Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια μας περνώντας στα καλαμάκια εναλλάξ ένα κομμάτι-κυβάκι μαραθόριζα, ένα κομμάτι  χταπόδι, έναν κύβο πιπεριάς, ελιά και τέλος μια φετούλα πορτοκάλι.
  4. Ψήνουμε σε ψηστιέρα ή στο γκρίλ αφού τα αλείψουμε κάθε τόσο με τη μαρινάδα 20'περίπου!
Λίγα μυστικά ακόμα