2 φλιτζάνια γιαούρτι, μέ όλα τά λιπαρά και στραγγισμένο
150 γρ ζάχαρη άχνη,
1 βανίλια,
το χυμό ενός λεμονιού,
250 γρ κρέμα γάλακτος
1 σακουλάκι Sahnesteif η 4 κ σ αχνη
250 γρ φράουλες σε κομματάκια κομμένες η άλλο φρούτο κονσέρβα της αρεσκείας σας
8 φύλλα ζελατίνης,
3 κουταλιές της σούπας ρούμι,
200 γρ τριμμένη καρύδα,
λίγη μαρμελάδα
σοκολάτα τριμμένη προαιρετικά
Οδηγίες
Αναβουμε τον φουρνο στους 190 βαθμους, Σε ενα ταψι του φουρνου βαζουμε λαδόκολλα.
Κανουμε το παντεσπανι : χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη και την βανιλια να αφρατεψουν καλά. Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρέγκα, ριχνουμε εναλλάξ μαρέγκα και αλευρι με το μπεκιν ανακατεμενο στους κροκους και ανακατευουμε.
Ριχνουμε το μιγμα στο ταψι και ψήνουμε για 12 λεπτα. Έτσι οπως θα ειναι ακόμα ζεστό, κοβουμε με μια κουπα του καφε τις βασεις σε φέτες.
Κανουμε την κρεμα : ανακατευουμε την Γιαούρτι, ζάχαρη, τη βανίλια και τον χυμό από τό λεμόνι. Χτυπαμε την Κρέμα γαλακτος σε σαντιγί ρίχνουμε καί το σακουλακι Sahnesteif η 4 κ σ αχνη μέχρι να σφίξει.
Βαζουμε την ζελατινη σε κρυο νερο να μουλιάσει, μετα την στύβουμε καλά, βάλτε την βρεγμένη ζελατίνη και το ρούμι να διαλύονται σε μέτρια φωτιά.
Κραταμε για το γαρνιρισμα λιγα φρουτα και τα υπόλοιπα τα ριχνουμε στο μιγμα με το γιαουρτι, ανακατευουμε και τοποθετήστε την κρεμα στο ψυγειο να σφίξει.
Παίρνουμε μετα ενα κομμάτι απο το κομμενο παντεσπανι, βαζουμε επανω κρεμα και σκεπαζουμε με ενα αλλο κομματι παντεσπανι, το αλείφουμε γυρω γυρω με μαρμελαδα και πασπαλιζουμε τά πλάγια καλά με την καρυδα
Γαρνίρουμε ανάλογα με το γούστο μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγω εκανα την μιση δόση και μου βγηκαν 7 τουρτακια