Καλαμαράκια φούρνου με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011
Περιγραφή

Άλλη μια νόστιμη, πικάντικη συνταγή για να φτιάξουμε τα καλαμαράκια μας τώρα την Σαρακοστή!  Και οχι μόνο!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 κ.καλαμάρια,
  • 100 γρ.φρυγανιά τριμμένη ή ψωμί του τοστ τριμμένο,
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά,
  • 1 κ.σ. ρίγανη,
  • 1 φλ.λάδι,
  • αλατοπίπερο.

Για τη σάλτσα:

  • 1 κόκκινη ψημένη πιπεριά,
  • 1/3 φλ.λάδι,
  • 2 κ.σ. ξύδι,
  • 1 κ.γλ. παπαρουνόσπορο,
  • αλατοπίπερο με προσοχή
Οδηγίες
  1. Πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τα καλαμάρια,τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Τα περνάμε από τη φρυγανιά ή το τριμμένο ψωμί, να καλυφθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε το λάδι σε πυρέξ,στρώνουμε απάνω τα παναρισμένα καλαμάρια ολόκληρα, τα ραντίζουμε με λάδι  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30 λεπτά περίπου!
  4. Για τη σάλτσα: Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τα ψημένα καλαμάρια.
  5. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα

Και αυτή η συνταγή είναι από το gourmed.gr  Είναι πιο πικάντικη αλλά πεντανόστιμη!!!