Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και το αναμειγνύουμε με το τριμμένο μπισκότο και τη βανίλια. Απλώνουμε το μείγμα σ'ένα ταψάκι έτσι ώστε να καλύπτονται και τα πλαϊνά και ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανακατεύουμε την κολοκύθα, τον κρόκο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και τα ρίχνουμε πάνω από την ψημένη βάση. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Κατόπιν, αναμειγνύουμε σε ένα κατσαρολάκι 1\2 κούπα μέλι,1\4 φλ ζάχαρη και 2 κ.σ. βούτυρο και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ανακατεύουμε συνεχώς και ρίχνουμε και τα πεκάν.
Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μελιού και τη βάζουμε στο φούρνο για 3-4 λεπτά ακόμα, να πάρει χρώμα βαθύ χρυσό.