Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί (20Χ30),με λαδόχαρτο και το βουτυρώνουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί, να γίνουν απαλό μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τις βανίλιες, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα καρύδια.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο ταψί και σκορπάμε πάνω τα μισά κομματάκια σοκολάτας.
Σε μικρά κατσαρόλα λιώνουμε τις καραμέλες με την κρέμα γάλακτος. Μόλις γίνουν ένα απαλό μείγμα, σε 5 λεπτά περίπου, αδειάζουμε πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και σκορπάμε επάνω τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας.
Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου, ώσπου να στεγνώσει η επιφάνεια του γλυκού. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί και μετά ξεφορμάρουμε .Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.