Νηστίσιμο καρυδάτο

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Κυριακή, 20 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Για τις μέρες της νηστείας....

Συστατικά
  • 3 1\2 κούπες αλεύρι
  • 1 κ.γλ. σόδα 1 μπέικιν
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κούπα μέλι
  • 3 κούπες καρύδια
  • 1 κουβερτούρα (125 γρ)
  • 2\3 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
  • 1\4 κούπας κονιάκ
  • 1 κούπα ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ και το μέλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αν μας βοηθάει χτυπάμε και με το μίξερ, αλλά δε νομίζω να χρειάζεται.
  3. Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι, ανακατεύουμε ν'αφρίσει και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και την κουβερτούρα λιωμένη.
  4. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο και σιγά-σιγά ενσωματώνουμε στο υγρό μείγμα.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου.