Κουνέλι καρυδάτο

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Κυριακή, 20 Φεβρουάριος 2011
Περιγραφή

Αχ κουνελάκι! Γίνεται ένα νόστιμο φαγάκι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κουνέλι
  • 1 κούπα ξύδι
  • 1 κούπα νερό
  • 1\2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1\2 κούπα κόκκινο κρασί
  • 2 κσ πελτέ ντομάτας
  • 1 κούπα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • λίγο μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο
  • 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα με το νερό και το ξύδι. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες και μετά το ξεπλένουμε.
  2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κουνέλι και σοτάρουμε να πάρει χρώμα απ'όλες τς πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Συμπληρώνουμε λίγο νερό, ώστε να το καλύπτει και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κουνέλι.
  4. Λίγο πριν να σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα καρύδια και βράζουμε για 5 λεπτά, να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε το κουνελάκι με πουρέ πατάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μην αφήσετε πάνω από 5 λεπτά τα καρύδια να βράσουν.