Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα με το νερό και το ξύδι. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες και μετά το ξεπλένουμε.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κουνέλι και σοτάρουμε να πάρει χρώμα απ'όλες τς πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Συμπληρώνουμε λίγο νερό, ώστε να το καλύπτει και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κουνέλι.
Λίγο πριν να σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα καρύδια και βράζουμε για 5 λεπτά, να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κουνελάκι με πουρέ πατάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην αφήσετε πάνω από 5 λεπτά τα καρύδια να βράσουν.