Μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα τυριού
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες
- 3 κσ λάδι ελιάς
- 1 κσ βούτυρο
- 1\2 φλ κονιάκ
- 1 φλ ζωμό βοδινού
- 3 κ. σ τυρί κρέμα
- 2 κλαράκια δενδρολίβανο ή 5 φύλλα φασκόμηλου
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Οδηγίες
- Ρίχνουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο. Βάζουμε και τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Ρίχνουμε το δενδρολίβανο ή φασκόμηλο και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε πάπρικα και αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες και ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο, το ζωμό και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε να λιώσει και ξαναβάζουμε τις μπριζόλες. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με πιλάφι.