Μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα τυριού

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Κυριακή, 20 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Mια ευωδιαστή νοστιμιά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες
  • 3 κσ λάδι ελιάς
  • 1 κσ βούτυρο
  • 1\2 φλ κονιάκ
  • 1 φλ ζωμό βοδινού
  • 3 κ. σ τυρί κρέμα
  • 2 κλαράκια δενδρολίβανο ή 5 φύλλα φασκόμηλου
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Οδηγίες
  1. Ρίχνουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο. Βάζουμε και τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  2. Ρίχνουμε το δενδρολίβανο ή φασκόμηλο και σβήνουμε με το κονιάκ.
  3.  Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε πάπρικα και αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά.
  4. Βγάζουμε τις μπριζόλες και ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο, το ζωμό και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε να λιώσει και ξαναβάζουμε τις μπριζόλες. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε με πιλάφι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται και με κοτόπουλο φιλέτο.