Πανεύκολη τουρτίτσα

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Κυριακή, 20 Φεβρουάριος 2011
Περιγραφή

Τόσο νόστιμη όσο και εύκολη....

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
Πανεύκολη τουρτίτσα
  • 6 αυγά
  • 1 1\2 φλ αλεύρι
  • 1 1\2 φλ καρύδια τριμμένα
  • 1 μπέικιν
  • 3 κσ κακάο
  • 5 κσ ζάχαρη
  • βανίλιες

Κρέμα:

  • 1 ερμόλ
  • 1 ζαχαρούχο
  • λίγο κονιάκ
  • 1 μόρφατ
  • κακάο για γαρνίρισμα

 

  • Σιρόπι: 1 ποτήρι νερό 10 κσ ζάχαρη ,ξύσμα λεμόνι
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά. Κάνουμε τ'ασπράδια μαρέγκα και τους κρόκους τους χτυπάμε με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τις βανίλιες και προσθέτουμε στους κρόκους ,αφού αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα καρύδια και τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 ή 24 εκ,ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε έτσι ώστε να έχουμε 2 βάσεις.
  4. Εν τω μεταξύ χτυπάμε το ερμόλ με το ζαχαρούχο και το κονιάκ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.  Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά.
  5. Τοποθετούμε τη μία βάση κέικ σε πιατέλα και ραντίζουμε με το μισό σιρόπι. Απλώνουμε τα 3\4 της κρέμας και σκεπάζουμε με τη δεύτερη βάση. Ραντίζουμε με το σιρόπι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  6. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να κρυώσει η κρέμα.
  7. Χτυπάμε το μόρφατ κακάο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί. Αφού έχει κρυώσει λίγο το γλυκό, απλώνουμε την κρέμα κακάο πάνω από τη λευκή και καλύπτουμε όλη την τούρτα και στα πλαϊνά της.
  8. Πασπαλίζουμε με τριμμένο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα