Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Σάββατο, 19 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια συνταγή για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 Πάπια περίπου 1 1\2 κιλό
  • 1\2 φλ βούτυρο
  • 1 φλ κόκκινο κρασί
  • 1 φλ χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλ ζωμό κρέατος φλούδα από 4 πορτοκάλια
  • 3 κ σ αλεύρι
  • 1 κ σ ζάχαρη
  • 1-2 λεμόνια
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • αλατοπίπερο
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τη πάπια και την αλείφουμε με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε, τη βάζουμε σε γάστρα και την περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο.
  2. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 1 1\2 ώρα ενώ τη ραντίζουμε κάθε τόσο με λίγο κρασί και τα υγρά του ταψιού. (Το ψήσιμο εξαρτάται από το μέγεθος της πάπιας.Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα).
  3. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα φλούδια πορτοκαλιού και τα βράζουμε για λίγο με λίγο αλάτι για ξεπικρίσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβράζουμε με τη ζάχαρη, το κονιάκ και λίγο νερό μέχρι να καραμελώσουν.
  4. Όταν η πάπια μας ψηθεί τη βγάζουμε από τη γάστρα και την αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε τα υγρά σε μια κατσαρόλα φαρδιά και προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το κρασί.
  5.  Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο έχουμε καβουρδίσει με 3 κ. σ. βούτυρο. Ανακατεύουμε να διαλυθεί, προσθέτουμε την καραμελωμένη φλούδα και το χυμό πορτοκάλι, βάζουμε και την πάπια και σιγοβράζουμε γυρνώντας τη και περιβρέχοντας τη με τη σάλτσα, μέχρι να πήξει.
Λίγα μυστικά ακόμα