Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια με ζεστό νερό και τρίβουμε τη φλούδα τους με σφουγγάρι.
Κατόπιν τα τρίβουμε με το χοντρό του τρίφτη και τα στίβουμε καλά.
Τα ρίχνουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με λίγο ξίδι.
Πλένουμε καλά τα ξινόμηλα, τα τρίβουμε κι αυτά με τον τρίφτη ,όπως τα παντζάρια, τα στίβουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ.
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε, αφού προσθέσουμε και λίγο λάδι. Τέλος ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε για να διορθώσουμε τη γεύση από αλάτι και ξίδι.