Χυλοπίτες με θαλασσινά και δαμάσκηνα

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Παρασκευή, 11 Φεβρουάριος 2011
Περιγραφή

Mια διαφορετική πρόταση για τα ζυμαρικά μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 250γρ χυλοπιίτες
  • 1 μέτριο χταπόδι
  •  250γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1φλ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1\2φλ σταφίδες μαύρες
  • 1φλ δαμάσκηνα
  • 50γρ κουκουνάρι
  • μαϊντανό
  • 1φλ κρασι
  • αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι με τις γαρίδες για 2 λεπτά, προσθέτουμε το χταπόδι και σβήνουμε με το κρασί.
  3.  Αφήνουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κουκουνάρια, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες. Προσθέτουμε το ζουμί του χταποδιού και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Βάζουμε τις χυλοπίτες να βράσουν σε άλλη κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμες τις ρίχνουμε στα θαλασσινά και ανακατεύουμε καλά.