Χυλοπίτες με θαλασσινά και δαμάσκηνα
Προστέθηκε από
LARA LO
, Παρασκευή, 11 Φεβρουάριος 2011
Περιγραφή
Mια διαφορετική πρόταση για τα ζυμαρικά μας.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Θαλασσινά
Κυρίως Πιάτα
Θαλασσινά
Άλλες κατηγορίες
Όλες οι συνταγές
250γρ χυλοπιίτες
1 μέτριο χταπόδι
250γρ γαρίδες καθαρισμένες
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
1φλ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1\2φλ σταφίδες μαύρες
1φλ δαμάσκηνα
50γρ κουκουνάρι
μαϊντανό
1φλ κρασι
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι με τις γαρίδες για 2 λεπτά, προσθέτουμε το χταπόδι και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κουκουνάρια, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες. Προσθέτουμε το ζουμί του χταποδιού και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τις χυλοπίτες να βράσουν σε άλλη κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμες τις ρίχνουμε στα θαλασσινά και ανακατεύουμε καλά.