Περιγραφή
Αυτό το γλυκό, θυμάμαι που το έκανε η γιαγιά μου...και κάθε φορά παραπονιόταν ότι πόναγε το χέρι της από το χτύπημα της μαρέγκας. Δε χρησιμοποιούσε ποτέ μίξερ...γιατί δεν είχε!!!
Σιρόπι
Κάτι άλλο που θυμάμαι και το κάνω κι εγώ σε κάθε κέικ ή παντεσπάνι που κάνω είναι το εξής:όταν έριχνε το μείγμα στο ταψί έκανε ένα κύκλο με το δάχτυλό της, μέσα στο μείγμα. Αυτή η κίνηση, όπως μου είχε πει, βοηθάει να φεύγει ο αέρας και το γλυκό μας φούσκωνε ομοιόμορφα και δεν είχε σκασίματα.
Παρόμοια συνταγή: Κέικ πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια