Κέικ πορτοκάλι με μαχλέπι

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Δευτέρα, 07 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Πολύ εύκολο κέικ που τρώγεται πριν ακόμα κρυώσει!!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 3 κροκάδια
  • 1 μπέικιν
  • 1κγ μαχλέπι τριμμένο
  • αλεύρι όσο πάρει
  • άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ν'αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα και σιγά σιγά το λάδι με το  χυμό. Ανακατεύουμε με σύρμα.
  2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το μαχλέπι και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  3. Θέλουμε ένα χυλό όχι αραιό. Ξεκινάμε πρώτα με 2 κούπες αλεύρι και συμπληρώνουμε όσο πρέπει.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
  5. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε άχνη.