Κέικ πορτοκάλι με μαχλέπι
Προστέθηκε από
LARA LO
, Δευτέρα, 07 Φεβρουάριος 2011
Μέση βαθμολογία
/ 5
2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Πολύ εύκολο κέικ που τρώγεται πριν ακόμα κρυώσει!!!!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Κέικ
Γλυκά με φρούτα
Άλλες κατηγορίες
Όλες οι συνταγές
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
3 κροκάδια
1 μπέικιν
1κγ μαχλέπι τριμμένο
αλεύρι όσο πάρει
άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ν'αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα και σιγά σιγά το λάδι με το χυμό. Ανακατεύουμε με σύρμα.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το μαχλέπι και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Θέλουμε ένα χυλό όχι αραιό. Ξεκινάμε πρώτα με 2 κούπες αλεύρι και συμπληρώνουμε όσο πρέπει.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε άχνη.