Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα μανταρίνια. Με ένα καλαμάκι (για σουβλάκι) τρυπάμε γύρω γύρω βαθιά τα μανταρίνια.
Τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μεγάλο δοχείο με καπάκι που σφραγίζει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τέλος τη βότκα. Σφραγίζουμε με το καπάκι, ανακινούμε καλά τη γυάλα και την αφήνουμε.
Ανακινούμε τακτικά, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Σε 3-4 εβδομάδες το λικέρ μας είναι έτοιμο.
Το σουρώνουμε, πατάμε με τα χέρια μας και τα μανταρίνια γιατί έχουν κρατήσει αρκετή ποσότητα και γεμίζουμε τα μπουκάλια μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επέλεξα τη βότκα ως αλκοόλ για να είναι πιο καθαρό το όμορφο χρώμα του. Σίγουρα θα γίνεται εξίσου καλό και με τσίπουρο. Δεν χρειάζεται ήλιο, ζέστη, κλπ. Αφήνουμε απλά στον πάγκο μας και περιμένουμε ο χρόνος να κάνει το θαύμα του!