Σολομός ρολό με τυρί και σπανάκι

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Μια πολύ ωραία ιδέα για ένα μπουφέ ή για ένα πρώτο πιάτο!
Συστατικά
  • 200 γρ  Σολομός, καπνιστό σε φέτες λεπτές
  • 180 γρ  Σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ βούτυρο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 10 κ,σ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ Τυρί γκουντα τριμμένο
  • 200 γρ  Κρέμα Τυρί με βότανα
  • 1  Αυγό
Οδηγίες
  1. Βάζουμε  τό βούτυρο  νά ζεσταθεί.
  2. Σοτάρουμε τό κρεμμυδάκι  καί τό σπανάκι, ρίχνουμε καί  λίγο αλάτι, αφήνουμε νά βράση λίγο, άν χρειαστεί  ρίχνουμε  καί 4  κ,σ νερό.
  3. Τό κόβουμε στό μούλτι καί τό κάνουμε σαν πουρέ, ρίχνουμε καί τήν κρέμα γάλακτος, τό μοσχοκάρυδο, και όταν κρυώσει,  ρίχνουμε  τό αυγό και  ανακατεύουμε .
  4. Σέ ένα μικρό ταψάκι  βάζουμε μία λαδόκολλα, απλώνουμε  τό σπανάκι,  ,πασπαλίζουμε μέ τό τυρί, ανάβουμε τόν φούρνο  στους 200 βαθμούς καί ψήνουμε γιά 15 λεπτά    
  5. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και, στη συνέχεια, αλείφουμε με το τυρί κρέμα και από πάνω σολομό.
  6. Στη συνέχεια, τό τυλίγουμε σέ ρολό καί τό τυλύγουμε σταθερά με αλουμινόχαρτο.   Το ρολό πρέπει να είναι για 8 ώρες στο ψυγείο!
  7. Το κόβουμε  και σερβίρουμε.