Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες, τόσο ώστε να μαλακώσουν και όχι να λιώσουν.
Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στο μέγεθος καρυδιού όσο είναι ζεστές. Τοποθετούμε σε σαλατιέρα..
Τρίβουμε το καρότο στο χοντρό του τρίφτη προσθέτουμε τα αγγουράκια ψιλοκομμένα, και την κάπαρη ολόκληρη. Προσθέτουμε και την μαγιονέζα όση πάρει, τον μαϊντανό και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε ελαφρά να είναι αφράτη η σαλάτα μας.
Συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε λίγο να τραβήξουν τα υλικά και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα αγγουράκια και την κάπαρη καλό είναι να τα αφήσουμε λίγο σε νερό να ξαλμυρίσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε.