Αλμυρά κουλουράκια της Ειρήνης

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Πέμπτη, 02 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Τα γνωστά μπατόν σαλέ σε σπιτική εκδοχή!

Συστατικά
  • 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο.
  • 1 ποτήρι νερού κεφαλοτύρι τριμμένο.
  • 1/2  κιλό γάλα.
  • 1 βιτάμ πακέτο.
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι.
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν .
  • 2αυγά.(1 μέσα 1 επάνω)
  • Αλεύρι 1100 γραμμάρια περίπου.
  • Λίγη ζάχαρη.
  • Ξύσμα λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Μαλακώνουμε το βιτάμ το ανακατεύουμε με το λάδι το αλάτι ,το μπαίκιν τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το αυγό και το κεφαλοτύρι (κρατάμε 2 κουταλιές για επάνω).
  2. Προσθέτουμε λίγη ζαχαρίτσα (στη μύτη του κουταλιού) και το αλέυρι λίγο -λίγο.
  3. Ζυμώνουμε τα υλικά όλα και πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, τα αλείφουμε με το άλλο αυγό χτυπημένο, και βάζουμε από πάνω λίγο κεφαλοτύρι.
  4. Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 25 λεπτά το πρώτο ταψί. Τα άλλα ταψιά θα χρειαστούν λιγότερο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Καλά είναι να πλάσουμε όλα τα κουλουράκια μας και μετά να αρχίσουμε το ψήσιμο.