Charlotte με βερίκοκα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τρίτη, 30 Νοέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Υπέροχη σαρλότ σε ιδιαίτερο σχήμα. Αντί για τα γνωστά μπισκότα τριγύρω, βάζουμε ρολά από παντεσπάνι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

          παντεσπάνι

  • 5  Αυγά χωριστά
  • 5 κουταλιές ζεστό νερό
  • 1 Βανίλια
  • 175 γρ Αλεύρι
  • ½ κουταλάκι γλυκού Μπέικιν πάουντερ
  •  225 γρ Ζάχαρη  

             Γέμιση

  • 9 φύλλα Ζελατίνη
  • 12 μισά Βερίκοκα   κονσέρβα
  • 500 γρ Μασκαρπόνε
  • 150 γρ Γιαούρτι στραγγιστό
  • 175 μλ Βερίκοκο χυμός
  • 200 γρ Μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 ζελέ οχι μέ χρώμα
  • 2 κ,σ ζάχαρη  Zucker
  • 250 ml Βερίκοκο χυμός  από τήν κονσέρβα
Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο κέικ στους 200 ° C άν έχουμε μέ τόν αέρα στους 180 °).    
  2. Για το παντεσπάνι: Χωρίστε τα αυγά. Χτυπάμε τούς κρόκους μέ 150 γρ ζάχαρη, 5 κουταλιές ζεστό νερό και τη ζάχαρη βανίλια να αφρατέψουν.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και να προσθέσετε στούς κρόκους
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στό μίγμα εναλλάξ μέ τό ασπράδι μαρέγκα που ανακατεύουμε ελφρά νά ενωθούν    
  5. Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψί μέ λαδόκολλα έτσι καλά καί ομοιόμορφα. ψήστε γιά 20 λεπτά και το    βγάζουμε το παντεσπάνι, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη  μια πετσέτα.   καί ρίχνουμε επάνω τό παντεσπάνι τραβάμε αμέσως τήν λαδόκκολα
  6. Τυλίξτε το κέικ μέ τήν πετσέτα.σέ ένα σφιχτό ρολό      
  7. Για τη γέμιση,  βάζουμε τη ζελατίνη σέ κρύο νερό. Κόβουμε σέ κύβους τό βερίκοκο.  
  8. Τυρί μασκαρπόνε, το γιαούρτι, 75 γραμμάρια ζάχαρη και τόν χυμό βερίκοκου τά ανακατεύουμε ρίχνουμε καί τό βερίκοκο ανακατεύουμε καλά  
  9. Στύβουμε τήν ζελατίνη ρίχνουμε καί 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό νά διαλυθεί και τήν ρίχνουμε στό μίγμα μέ τό τυρί και ανακατεύουμε.    
  10. Ξετυλίγουμε τό παντεσπάνι και αλείφουμε μέ ένα πινέλο μέ τήν μαρμελάδα, τό τυλίγουμε πάλι σέ ρολό. Στη συνέχεια τό κόβουμε  χοντρές φέτες. σε 2 εκατοστά ή μία    
  11. Σέ Ένα μπολ (1,5 - 2 λίτρα), βάζουμε μεμβράνη έτσι πού νά είναι καλά ντυμένη καί τώρα τήν ντύνουμε καλά  όσο το δυνατόν πληρέστερα χωρίς μεγάλα κενά μέ τις φέτες από τό παντεσπανι
  12. Ρίχνουμε τό μίγμα τυρί μέσα καί βάζουμε επάνω πάλι από τίς φέτες παντεσπάνι τό βάζουμε γιά 4 ώρες.στό ψυγείο  
  13. Μετά βάζουμε μία πιατέλα επάνω  καί αναποδογυρίζουμε, βγάζουμε τήν μεμβράνη  κάνουμε τόν ζελέ όπως λέη στό πακετάκι αλλά μέ 2 κ,σ ζάχαρη    Zucker, 250 ml Βερίκοκο χυμός   από τήν κονσέρβα καί αλείφουμε από έξω τήν  τούρτα μας