Μαριναρισμένος άγριος σολομός Αλάσκας

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 28 Νοέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Mια συνταγή για να ετοιμάσουμε το γιορτινό μας σολομό μόνοι μας. Είναι πολύ εύκολο!!!!

Συστατικά
  • 1  Σολομός από περίπου 2,5 κιλά  σε 2  φιλέτα  χωρισμένος χωρίς κόκαλα
  • 1 κουταλιά της σούπας Πιπέρι, μαύρο, ολόκληρο
  • 1 κουταλιά της σούπας  Λευκό πιπέρι, χτυπημένο σε γουδί,
  • 4 κουταλιές της σούπας  Θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουταλιές ,κεδροκούκουτσα  χοντροκομμένο σε γουδί
  • 2 κουταλιές κεδροκούκουτσα , ολόκληρα
  • 1 κουταλιά της σούπας  Πιπέρι κόκκινο , ολόκληρα σποράκια
  • 4 κουταλιές της σούπας  Μέλι,
  • 1 κουταλιά της σούπας ζαχαρη  Ζαχαροκάλαμο η απο την καφε τήν ζάχαρη
  • 7 κλωναράκια  Ρίγανη, με λουλούδια θά τήν  βρήτε ξερή
  • 4 Φύλλα δάφνης
  • 1 Τζίντζερ φρέσκο , περίπου 6 cm, χοντροκομμένο σέ ροδέλες
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι  κόκκινο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ματσάκι Άνηθο, (ένα πολύ μεγάλο  ματσάκι   )
Οδηγίες

  1. Kαθαρίζουμε τό ψάρι καί βγάζουμε τά κόκαλα του
  2. Bάζουμε  μέ τήν σειρά επάνω στά φιλέτα τά υλικά όπως τά γράφω, στό τέλος βάζουμε επάνω καί τόν άνηθο έτσι ολόκληρον
  3. Διπλώστε τώρα τα δύο μισά του σολομού, έτσι ώστε οι πλευρές νά είναι στο ίδιο επίπεδο με το άλλο.
  4. Και τα δύο μισά του  τυλίξτε τα καλά με πλαστική μεμβράνη, έτσι ώστε ή μαρινάδα πού βάλαμε επάνω νά μή μπορεί να κινηθεί καί  νά μαριναριστεί καλά
  5. Στη συνέχεια, τό τυλίγουμε γενναιόδωρα με  χαρτί εφημερίδας  καί τό δένουμε  σέ πακέτο  μέ έναν σπάγγο
  6. Τό βάζουμε  στο ψυγείο, βάζουμε καί μία ξύλινη σανίδα, μία κατσαρόλα μέ νερό επάνω  γία νά έχει βάρος
  7. Ο σολομός θα είναι τώρα  4 με 5 ημέρες στο ψυγείο και κάθε μέρα νά τόν γυρνάτε 2-3 φορές Αυτό μάς  εξασφαλίζει ότι ή μαριναδα του θά πάη ομοιόμορφα παντου
  8. Μετά από αυτόν το χρόνο τις  4 με 5 ημέρες,  αφαιρέστε όλα τα βότανα,
  9. Τέλος, δίνουμε μια νότα από πολύχρωμο φρεσκοτριμένο πιπέρι πάνω  στο σολομό και φρέσκο άνηθο πάνω, ψιλοκομμένο