Κυδώνι γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Δευτέρα, 15 Νοέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια κλασσική εκδοχή για τα φθινοπωρινά μας φρούτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1&1/2 κιλό κυδώνι καθαρισμένο.
  • 2 κιλά ζάχαρη και μία χούφτα.
  • 2 &1/2 ποτήρια νερό.
  • 5 γραμμάρια ξυνό διαλυμένο σε 1/2 φυλτζανάκι του καφέ νερό.
  • 150 γραμμάρια αμύγδαλα ανάλατα, ξεφλουδισμένα και ροδοκοκκινισμένα .
  • 3-4 φύλλα αμπαρόριζα δεμένα ματσάκι.
  • Λίγο αλατάκι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια απο τα φλούδια και τα κουκούτσια. Τα πλένουμε. Τα ζυγίζουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα τρίβουμε με το χοντρό ρεντέ πάλι μέσα σε νερό.
  2. Βράζουμε το νερό(2&1/2 ποτήρια) με την ζάχαρη 2-3 βράσεις και βάζουμε μέσα τα κυδώνια που στραγγίσαμε πολύ καλά. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει το σιρόπι.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, το λουλούδι και το ξυνό. Προς το τέλος προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γρεναδίνη για πιό όμορφο χρώμα.
  4. Οταν κρυώσει προσθέτουμε και  τα αμύγδαλα.
Λίγα μυστικά ακόμα