Χρυσαφένια κυδώνια στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Σάββατο, 30 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Κυδώνια με χυμό πορτοκάλι ,αμύγδαλα και σαντιγί.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά καθαρισμένα κυδώνια,
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.
  • 1 ποτήρι νερό .
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ.
  • Κανέλα ξύλο.Γαρύφαλα 8 -10.
  • 1/2 ποτήρι κρασί άσπρο.
  • 1 ποτήρι ζάχαρη.
  • Αμύγδαλα .Σαντιγί.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια  και την καρδιά, τα κόβουμε κομμάτια στα 4 .
  2. Τα πλένουμε ,τα στραγγίζουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
  3. Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα τον χυμό την ζάχαρη, το κρασί,το μέλι, την κανέλα  τα γαρίφαλα και το νερό και αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε και το κορν φλάουρ που το διαλύουμε καλά . Περιχύνουμε με αυτό το σιρόπι τα κυδώνια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου μισή ώρα
  4. .Όταν κρυώσουν προσθέτουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρά καβουρντισμένα.
  5. Σερβίρουμε με σαντιγί!
Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοια συνταγή:  Kυδώνι στην κατσαρόλα εύκολο