Tρίγωνα Θεσσαλονίκης

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Δευτέρα, 25 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια συνταγή παρόμοια με αυτήν των τριγώνων Πανοράματος μεγάλα και μικρά, φτιαγμένα βήμα βήμα!

Συστατικά
  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας
  • Μισό πακέτο βούτυρο ,  περίπου 130 γραμ. λιωμένο
  • Φιλέ αμυγδάλου καβουρντισμένο

           Γέμιση

  • 2 κούπες γάλα
  • 5 κ.σ. κορν φλάου
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 2 βανίλιες ή 1 βανίλια φασόλι που έχουμε κόψει στη μέση και έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους της και τις έχουμε βάλει στην κρέμα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος που την κτυπάμε σε σαντιγί (προαιρ.)

             Σιρόπι

  • 1 κούπα νερό
  • 1.5 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες

       Για την κρέμα

  1. Αρχικά φτιάχνουμε την κρέμα, για να κρυώνει στο ψυγείο
  2. Σε κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε στη φωτιά, χτυπάμε τους κρόκους με λίγο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάου και τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνουμε και το έχουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε την κασταρόλα μας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα μας να ζεσταθεί λίγο. Ρίχνουμε μονομιάς το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά το μείγμα πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4.  Βάζουμε στην επιφάνεια της κρέμας μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
  5. Αν θέλουμε,  κτυπάμε την κρέμα γάλοκτος  σε σαντιγί και όταν έχει κρυώσει η κρέμα μας την ανακατεύουμε  με την σαντιγί για ένα πιο αφράτο αποτέλεσμα.

        Τα τρίγωνα

  1. Για τα μεγάλα τρίγωνα θα χρησιμοποιήσουμε 1 φύλλο κρούστας, για τα μικρά το μισό φύλλο.
  2. Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και αλείφουμε το μισό με βούτυρο και κάνουμε ένα δίπλωμα. Στη συνέχεια στο νέο κομμάτι πάλι βουτυρώνουμε το μισό και διπλώνουμε. ¨Εχουμε μια λωρίδα τώρα, που την βουτυρώνουμε και αυτήν.
  3. Διπλώνουμε σε τρίγωνα όπως δείχνουν οι φωτογραφίες. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με  την τελευταία διπλωμένη άκρη προς τα κάτω. Βουτυρώνουμε και την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180ο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Tην ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε, άν θέλουμε να φτιάξουμε τα μικρά τρίγωνα, αλλά με το μισό φύλλο κρούστας.
  4. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Μπορούμε να τα φυλάξουμε και σε μεταλλικό κουτί σκεπασμένα για λίγες μέρες.
  5. Με ένα πριονωτό μαχαίρι και με προσοχή χαράζουμε το επάνω μέρος και αφαιρούμε ένα μέρος από το εσωτερικό του τριγώνου. Αν θέλουμε μπορούμε να μην αφαιρέσουμε το εσωτερικό του τριγώνου, αλλά με το μαχαίρι χαράζουμε το επάνω μέρος και πιέζουμε με τη λάμα του μαχαιριού το εσωτερικό προς τα τοιχώματα ώστε να μείνεις χώρος για να γεμίσουμε τα τρίγωνα.
  6. Τώρα έχουμε φτιάξει χωνιά που είναι έτοιμα να τα γεμίσουμε με την κρέμα αφού τα σιροπιάσουμε πρώτα.

 



Για το σιρόπιασμα των τριγώνων

  1. Βράζω τη ζάχαρη με το νερό για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά και στο τέλος ρίχνω και το λεμόνι.
  2. Αφήνω το σιρόπι να στο πλάι της φωτιάς για 5 λεπτά.
  3. Παίρνω ένα τρίγωνο και το ρίχνω στο σιρόπι, φροντίζοντας να πάει και στο εσωτερικό του σιρόπι. Το γυρίζω αμέσως και από την άλλη πλευρά και με τη βοήθεια του πιρουνιού το αφαιρώ από την κατσαρόλα. Έτσι κάνω για όλα. Η όλη διαδικασία δεν κρατά περισσότερο από μισό λεπτό για το καθένα τρίγωνο.
  4. Βάζω σε πιάτο τα σιροπιασμένα τρίγωνα με το άνοιγμα προς τα κάτω να στραγγίσουν για λίγο και να κρυώσουν.

         Συναρμολόγηση

  1. Όταν τα υλικά μας έχουν κρυώσει, τότε βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα χωνάκια μας μικρά ή μεγάλα όπως δείχνουν και οι φωτό.
  2. Ραντίζουμε τα τρίγωνα μας με αμυγδαλάκι και είναι έτοιμα! Τα φυλάμε στο ψυγείο χωρίς να τα σκεπάσουμε.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα