Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

recipe image
Προστέθηκε από hrisag, Κυριακή, 26 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Πολύ νόστιμη πίτα με χειροποίητο φύλλο ! !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα τριμμένο ρεγγατο
  • 1 / 2 φλ.του καφέ σιμιγδάλι
  • λάδι για την κατσαρόλα

         για το φύλλο .

  • 4 κούπες αλεύρι Αλλατίνη κίτρινο
  • 1 φλ . του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ξύδι
  • 1 / 13 κούπα νερό
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων .
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια . Προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύουμε καλά και διαρκώς μέχρι να γίνει ο κιμάς σπυρωτός . Προσθέτουμε την κανέλα και το κρασί .. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί . Προσθέτουμε το ανάλογο νερό , όχι πολύ , ένα ποτήρι του νερού και αφήνουμε να βράσει .
  2. Όταν είναι έτοιμος , προσθέτουμε και τα αυγά με τα τυριά αφού τα έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους , τα αφήνουμε στην άκρη .
  3. Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε λίγο την ζύμη να ξεκουραστεί .
  4. Πλάθουμε 15 μικρά μπαλάκια . 3 μπαλάκια απλωμένα και ενωμένα μεταξύ τους μας δίνουν ένα φύλλο . Έτσι ανοίγουμε 5 φύλλα .
  5. Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 2 φύλλα κάτω και μεταξύ αυτών λάδι . Προσθέτουμε από πάνω την μισή δόση του κιμά , μετα 1 φύλλο και τον υπόλοιπο κιμά , από πάνω τα άλλα δύο φύλλα ,
  6. Λαδώνουμε πολύ καλά , χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε νερό με .
  7. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στην τελευταία θέση για μισή ώρα και άλλη μισή στην μεσαία θέση με αντιστάσεις πάνω - κάτω στους 200 βαθμούς , Χρειάζεται αυτό τον χρόνο ψησίματος για να μην είναι ωμό το φύλλο που έχουμε βάλει στην μέση .