Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά . Ρίχνουμε την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού .
Χτυπάμε στο μίξερ ζάχαρη και κρόκους .
Μόλις η κρέμα πάρει βράση , αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα το μείγμα ζάχαρη - αυγά , ανακατεύουμε και συνεχίζοντας να κάνουμε αυτό βάζουμε την κατσαρόλα πάλι σε σιγανή φωτιά .
Μόλις πήξει η κρέμα την μεταφέρουμε σε κρύο μπολ και το μπολ αυτό μέσα σε άλλο με κρύο νερό . Εδω ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να κρυώσει .
Αδειάζουμε τώρα την κρέμα σε μικρά κεραμικά μπολάκια που τα έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες .
Πριν να σερβίρουμε , ανάβουμε το γκριλ του φούρνου , πασπαλίζουμε τις κρέμες με την σκούρα ζάχαρη και βάζουμε τα μπολάκια κάτω από το καυτό γκριλ έως να καραμελώσει η ζάχαρη στην επιφάνεια .
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δοσολογία αυτή έβγαλε 6 μπολάκια του μεγέθους που έχω στην φωτογραφία !