Ιμάμ το κλασσικό

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Νόστιμο και νηστίσιμο !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 4 μελιτζάνες μακρουλές .
  • 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα φέτες .
  • 4 ώριμες ντομάτες .
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο .
  • 1 φλιτζάνι λάδι .
  • 1 / 2 ματσάκι μαϊντανό .
  • Αλάτι και πιπέρι .
Οδηγίες
  1. Κόβουμε ριγωτά το φλούδι από τις μελιτζάνες . Xαράζουμε με μαχαίρι στην μία πλευρά ώστε να σχηματιστεί εσοχή για την γέμιση .
  2. Τρίβουμε με αλάτι τις μελιτζάνες και την εσοχή και τις αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα .
  3. Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες , Προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες στο μούλτι , αλάτι και πιπέρι και το μαϊντανό . Το βράζουμε λίγη ώρα .
  4. Πλένουμε τις μελιτζάνες καλά , τις στύβουμε και σκουπίζουμε τις . Τις τηγανίζουμε καλά στο υπόλοιπο λάδι και τις πατάμε με το πιρούνι στα χοντρά σημεία για να ψηθούν καλά .
  5. Τις αραδιάζουμε στο ταψί , γεμίζουμε την εσοχή και την περίσσια γέμιση την βάζουμε γύρω - γύρω . Βάζουμε από πάνω φέτες ντομάτας . Ψήνουμε το φαγητό μισή ώρα περίπου .
Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία αυτό το φαγητό , τρώγεται και κρύο , όπως άλλωστε όλα λαδερά τα !