Πικάντικη πρασόσουπα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Mια νόστιμη σούπα και πολύ θρεπτική !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 400 γρ . κιμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 400 γρ . πράσα σε ροδέλες κομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε καβάκια
  • 150 τυρί τρίγωνο σκέτο
  • 150 τυρί σε τρίγωνο με βότανα
  • 3 κύβους ζωμό λαχανικά
  • 500 ml καυτό νερό
  • 1 κούπα άσπρο κρασί
  • αλάτι , πιπέρι
  • 3 κ , σ λάδι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος η από την ξινή κρέμα
Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά .
  2. Ρίχνουμε μετά το κρεμμύδι , το σκόρδο , τα πράσα και αφήνουμε και αυτά να σοταριστούν καλά για 5 λεπτά .
  3. Διαλύουμε τους κύβους λαχανικών με το καυτό νερό , το ρίχνουμε στα πράσα , μετά το κρασί , πιπέρι , τα τυριά , ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε από αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά .
  4. Το ανακατεύουμε κάπου κάπου και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος η από την ξινή κρέμα και το τριμμένο μοσκοκάρυδο .
  5. Σε σιγανή φωτιά το αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί .
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν βρείτε τυρί σε τρίγωνα με βότανα , βάλτε 300 γρ τυρί σε τρίγωνα σκέτο και χρησιμοποιήστε φρέσκα βότανα .