Πικάντικη πρασόσουπα
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2010
Μέση βαθμολογία 



/ 5
2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Mια νόστιμη σούπα και πολύ θρεπτική !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 400 γρ . κιμά
- 1 μικρό κρεμμύδι σε κυβάκια
- 400 γρ . πράσα σε ροδέλες κομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο σε καβάκια
- 150 τυρί τρίγωνο σκέτο
- 150 τυρί σε τρίγωνο με βότανα
- 3 κύβους ζωμό λαχανικά
- 500 ml καυτό νερό
- 1 κούπα άσπρο κρασί
- αλάτι , πιπέρι
- 3 κ , σ λάδι
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 200 γρ κρέμα γάλακτος η από την ξινή κρέμα
Οδηγίες

- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά .
- Ρίχνουμε μετά το κρεμμύδι , το σκόρδο , τα πράσα και αφήνουμε και αυτά να σοταριστούν καλά για 5 λεπτά .
- Διαλύουμε τους κύβους λαχανικών με το καυτό νερό , το ρίχνουμε στα πράσα , μετά το κρασί , πιπέρι , τα τυριά , ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε από αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά .
- Το ανακατεύουμε κάπου κάπου και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος η από την ξινή κρέμα και το τριμμένο μοσκοκάρυδο .
- Σε σιγανή φωτιά το αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί .