Σνίτσελ γεμιστά πικάτα με πατάτες δεντρολίβανου

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τετάρτη, 08 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Πολύ νόστιμα σνίτσελ γεμιστά και ζουμερά ! !

Συστατικά
  • 800 γρ ντοματάκια φούρνου
  • 3 κρεμμυδάκια σαρλοτ κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 800 γρ . ντοματακια
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες κομμένες
  • 4 κ , σ ελαιόλαδο
  • 2 κ , σ καφέ ζάχαρη
  • αλάτι , ιπέρι φρεσκοκομμένο

         Γέμιση για τα σνίτσελ πικατα

  • 120 γρ τυρί μοτσαρελα
  • 50 γρ λιαστές ντομάτες στο λάδι
  • 3 κλωναράκια βασιλικό
  • 4 λεπτά σνίτσελ
  • αλάτι . φρεσκοτριμενο πιπέρι

         για το παναρισμα

  • 2 φέτες μεγάλες τοστ ψωμί
  • 3 αυγά
  • 40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 γρ κορν φλειξ σκέτα χωρίς ζάχαρη η άλλα υλικά μέσα
  • 150 γρ ελαιόλαδο

Πατάτες με δενδρολίβανο τηγανιτές

  • 500 γρ πατάτες μικρές και με την φλούδα τους βρασμένες
  • 4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
Οδηγίες

  1. Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες , αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε
  2. Πλένουμε τις ντομάτες τις κόβουμε στην μέση , τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με την κομμένη μεριά προς τα επάνω . Ρίχνουμε από πάνω το λάδι , αλάτι και την ζάχαρη . Ανάμεσα βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο .
  3. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά .
  4. Κόβουμε την μοτσαρελα σε κυβακια , στραγγίζουμε τις ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε κομματάκια , κόψουμε και τον βασιλικό , αλάτι , πιπέρι και τα ανακατευθούμε όλα μαζί .
  5. Βάζουμε ένα ένα τα σνίτσελ ανάμεσα σε 2 κομμάτια μεμβράνη και τα χτυπάμε να γίνουν λίγο λεπτά και πλατιά , αλατίζουμε και πιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές .
  6. Βάζουμε στην άκρη από το σνίτσελ 2-3 κ , σ . από την γέμιση και το διπλώνουμε , το πατάμε λίγο για να κλείσει .
  7. Αφαιρούμε από το τοστ την κόρα και το βάζουμε στο μουλτι και το κόβουμε σε πολύ μικρά ψίχουλα .
  8. Βάζουμε τα αυγά σε μια λεκανιτσα , ρίχνουμε την παρμεζάνα και το πολτοποιημένο ψωμί , τα ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί .
  9. Σε άλλη λεκανιτσα τρίβουμε με τα χέρια μας το κορν φλέιξ .
  10. Βουτάμε τα σνίτσελ και από τις δυο πλευρές πρώτα στο μείγμα με τα αυγά και μετά το κορν φλέιξ .
  11. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα σνίτσελ .
  12. Εν τω μεταξύ βάζουμε λάδι σε τηγάνι να κάψει , ρίχνουμε τις πατάτες μέσα , το δενδρολίβανο και κουνάμε συχνά έως να πάρουν χρώμα .
  13. Σερβίρουμε με τις ντομάτες και πατάτες τηγανιτές με δενδρολίβανο .