Ο χαλβάς της Ελένης

recipe image
Προστέθηκε από Ντεπι, Παρασκευή, 03 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο  χαλβαδάκι........


Συστατικά

8 φλιτζάνια νερό
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλ. ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας
καβουρντισμένο αμύγδαλο

Οδηγίες
  1. Σε κατσαρόλα βάζω το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα.
    Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω σιγά σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχούλα.
  2. Ανακατεύω 5 λεπτά και σβήνω τη κουζίνα.
  3. Ανακάτευα άλλα 5 λεπτακια, ρίχνω το αμύγδαλο και είναι έτοιμο.
    Πασπαλίζω με αρωματική κανέλα 
Λίγα μυστικά ακόμα