Σε κατσαρόλα βάζω το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω σιγά σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχούλα.
Ανακατεύω 5 λεπτά και σβήνω τη κουζίνα.
Ανακάτευα άλλα 5 λεπτακια, ρίχνω το αμύγδαλο και είναι έτοιμο. Πασπαλίζω με αρωματική κανέλα
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν είχα αμύγδαλο και έβαλα καβουρντισμένο σουσάμι και λίγο καρυδάκι. Είναι πολύ ωραίο και έτσι!!
Εάν δε θέλετε να βάλλετε μέσα στο χαλβά ξηρούς καρπούς, μπορείτε να τους βάλετε από πάνω!!!!