Ρεβιθοσαλάτα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 28 Αύγουστος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένας διαφορετικός και νόστιμος τρόπος να φάμε τα ρεβίθια και τις ζεστές μέρες του έτους και σαν σαλάτα ή συνοδευτικό ψαριού .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 3 κούπες βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ή ξερό σε κύβους
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • Αρκετό μαϊντανό ψιλ / νο
  • Αρκετό δυόσμο φρέκο ψιλ / νο
  • 1-2 ψημένες στο γκριλ ή την ψηστιέρα πιπεριές χρωματιστές ή πιπεριά Φλωρίνης από βάζο σε κύβους
  • Ντοματίνια ή ντομάτα σε κύβους ( προαιρ. )
  • Λάδι
  • Χυμό λεμονιού
  • Αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες



  1. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά .
  2. Τα βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο , για να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε σαν σαλάτα ή συνοδευτικό ψαριού .
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ρεβίθια τα μουλιάζουμε από το βράδύ ή για 12 ώρες και παραπάνω σε αλατισμένο νερό . Την επομένη τα σουρώνουμε , τα ξεβγάζουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό με ένα κρεμμύδι ολόκληρο μέσα μέχρι να μαλακώσουν , αλλά όχι να λιώσουν .