Ρολάκια φιλέτου ψαριού με ελαφριά σάλτσα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 17 Αύγουστος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένας ιδιαίτερα εμφανίσιμος τρόπος να σερβίρουμε τα λεπτά φιλέτα ψαριού. Εκτός αυτού είναι και ένας τρόπος  για να μη μας στεγνώσουν κατά το ψήσιμο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 φιλέτα ψαριού  γλώσσας ή παγκάσιους, κομμένα στη μέση κατά μήκος
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • Μισή κούπα κρασί λευκό
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια χωρίς τα ζουμιά τους]
  • Μισό- 1 λεμόνι το χυμό του
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες



  1. Παίρνω το κάθε κομμάτι του ψαριού, το αλατοπιπερώνω και το τυλίγω σε ρολάκι που το στερεώνω με μια οδοντογλυφίδα.
  2. Στο τηγάνι βάζω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτω τα ρολάκια  και τα αφήνω 3-4 λεπτά γυρίζοντας τα με προσοχή και από την άλλη πλευρά. Στο τέλος σβήνω με το κρασί.
  4. Σκεπάζω το τηγάνι μας με το καπάκι και τα ψήνω σε μέτρια φωτιά περίπου 10 λεπτά.
  5. Αφαιρώ τα ψάρια από το τηγάνι και στο ζουμί του τηγανιού προσθέτω την ντομάτα, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το βούτυρο και αφήνω να βράσουν για λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Διορθώνω τη γεύση με αλατοπίπερο. Στο τέλος προσθέτω και τα ρολάκια και καταβάζω από τη φωτιά.
  6. Σερβίρω το ψάρι με σπανάκι σωτέ, τηγανίτες πατάτας, ψητά λαχανικά ή και με πράσινη σαλάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να γίνει και στο φούρνο στους 200ο σκεπασμένο  περίπου 20-30 λεπτά.