Φρυγανιά ζακυνθινή

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό ταψιού που μοιάζει με ένα ελαφρύ εκμέκ και μάλιστα με πολλές παραλλαγές

Συστατικά

 

  • 1 πακέτο φρυγανιές (για ένα μέτριο πυρέξ) και όσες πάρει
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια
  • Αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα ή καρύδια
  • Λίγη κανέλα τριμμένη για το τέλος

Για σιρόπι

  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Λίγα γαρύφαλλα
  • Φλούδα λεμονιού

Γιια την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
  • 5 κ.σ. κορν φλάου
  • 2 βανίλιες
Οδηγίες

 

1η εκδοχή

  1. Την κρέμα τη φτιάχνω ως εξής:
  2. Ζεσταίνω τα ¾ του γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
  3. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύω το κορν φλάου και τη βανίλια.
  4. Μόλις το γάλα βράσει, προσθέτω το μείγμα κορν φλάου και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

2η εκδοχή

Φτιάχνω μια κρέμα ζαχαροπλαστικής

3η εκδοχή

  1. Χρησιμοποιώ 1,5 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου γιώτης αυτή που θέλει βράσιμο.
  2. Φτιάχνω την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει το φακελάκι πάνω.

  1. Σε κατσαρόλα βράζω για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι.
  2. Στο μέτριο πυρέξ κάτω βάζω τις φρυγανιές χωρίς να αφήνω κενά.
  3. Επάνω ρίχνω το ζεστό σιρόπι και αφήνω να απορροφηθεί από τις φρυγανιές.
  4. Μετά βάζω την κρέμα (όποια από τις 3 εκδοχές θέλετε) και αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  5. Προσθέτω την σαντιγύ και τέλος τα αμύγδαλα ή καρύδια.
  6. Στο σερβίρισμα προσθέτω και κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα