Kαπονάτα η Σισιλιάνα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τετάρτη, 04 Αύγουστος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια από τις πολλές παραλλαγές της ιταλικής αυτής συνταγής σε σαλάτα ή σαν συνοδευτικό ψαριού ή κοτόπουλου .

Συστατικά
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκύθι μεγάλο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκ . Σκόρδο λιωμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • Λάδι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Φρέσκο βασιλικό Ψιλ / νο
  • Αλάτι , πιπέρι
  • λίγο μπαλσάμικο ( προαιρ. )
Οδηγίες





Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους πλην της ντομάτας .

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι κάθε φορά αρχικά το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια το κάθε λαχανικό ξεχωριστά , αφού αποσύρουμε το προηγούμενο .

Στο τέλος στο λάδι τηγανίζουμε και τις φέτες ντομάτας .

Στο μπολ που τα τοποθετήσαμε μετά το σοτάρισμα ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι , λίγο φρέσκο λάδι και τα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά .

Ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες .

Αφήνουμε κάποια ώρα να δέσουν οι γεύσεις .

Τρώγεται και την επόμενη μερά ωραιότατα .