Ρολό χοιρινό κρασάτο.

recipe image
Προστέθηκε από hrisag, Κυριακή, 18 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Πεντανόστιμο και διαφορετικό !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

2 κιλά χοιρινό για ρολό , από μπούτι ( λέμε στον κρεοπώλη να το ετοιμάσει )
μουστάρδα
μπέικον
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες
τυρί φέτα σκληρή
1 ζουμερή ντομάτα
1 μεγάλο καρότο
1 κρεμμύδι
την ρίζα από ένα μάτσο σέλινο
κορν φλαουρ
11 / 2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
1 δίχτυ ή σπόγγο μαγειρικής .
αλάτι , πιπέρι .
1 δόντι σκόρδο

Οδηγίες
  1. Απλώνουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε παντού .
  2. Αλείφουμε με μουστάρδα , κατόπιν απλώνουμε τις φέτες το μπέικον σε όλο το μήκος του κρέατος , μετά τις πιπεριές κομμένες σε μπαστούνια και τελευταία την φέτα και αυτή σε μπαστούνια .
  3. Κλείνουμε προσεκτικά και σφικτά σε ρολό και το περνάμε στο δίχτυ ή το δένουμε με τον σπόγγο . Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού καεί ελαφρώς , τοποθετούμε το ρολό και θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές το κρέας σε δυνατή φωτιά .
  4. Όταν είναι έτοιμο , προσθέτουμε το κρασί , το σέλινο , το κρεμμύδι , την ντομάτα ολόκληρη , το καρότο , το σκόρδο , αλάτι και πιπέρι .
  5. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει περίπου 2 ώρες . Βγάζουμε το κρέας στη άκρη να μισοκρυωσει και το περιεχόμενο της κατσαρόλας το περνάμε από το μπλέντερ ή το μουλτι .
  6. Κρατάμε σε μπολ λίγο από το ζουμί για να διαλύσουμε το κορνφλάουρ , αφού κρυώσει . Το υπόλοιπο το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και αφού πάρει βράση , τότε προσθέτουμε και το μπολ με ζουμί - κορνφλαουρ .
  7. Η δοσολογία είναι ανάλογα με την πυκνότητα της σάλτσας που θέλουμε . Ξεκινάμε με 3 κ.σ.αν είναι πολύ αραιή ξαναπροσθετουμε κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό . Δοκιμάζουμε στην γεύση και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι .
  8. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τις ταλιατελες αλ τεντε και βουτυρώσει .
  9. Αφαιρούμε το δίχτυ από το κρέας πολύ προσεκτικά να μην διαλύσει , κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με την σάλτσα του .
Λίγα μυστικά ακόμα

Το κρασί πρέπει να σκεπάζει το ρολό μας , ίσως χρειαστεί να αυξομειώσετε την δόση !