Γλυκό με λαζάνια και μήλα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 12 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο !

Συστατικά

2 κ , σ . βούτυρο
3 κ , σ . αλεύρι
500 γρ . γάλα
2 βανίλιες
½ κ , γλ . αλάτι
3 κ , σ . ζάχαρη
250 γρ γιαούρτι με γεύση βανίλιας
500 γρ μήλα
100 γρ φύλλα λαζάνια που δε θέλουν βράσιμο
αμύγδαλα σε φιλέ
σταφίδες
αμαρέτο ή καλβάντος
άχνη
κανέλλα

Οδηγίες





Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολακι να ζεσταθεί . Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο . Ρίχνουμε και το γάλα , ανακατεύουμε να γίνει μια κρέμα .

Ρίχνουμε τις βανίλιες , το αλάτι , τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει λίγο η σάλτσα . Τέλος προσθέτουμε και το γιαούρτι .

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια . Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .

Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα στενόμακρη πυρέξ . Βάζουμε μέσα λίγη κρέμα ,
μετά μήλα , σταφίδες και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα . Ραντίζουμε με αμαρετο ή λικέρ καλβαντος . Σκεπάζουμε με τα φύλα λαζάνια , ξανά πάλι απο την αρχή και τελειώνουμε με κρέμα . Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και με τα αμύγδαλα .

Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα , μετά με άχνη και σερβίρουμε χλιαρό . 

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχουμε γιαούρτι με γεύση βανίλια ανακατεύουμε γιαούρτι κανονικό με 3 φακελάκια βανίλια , το ίδιο είναι .