Πίτα Καισαρείας

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Η πίτα Καισαρείας ή αλλιώς παστουρμαδόπιτα είναι μια πίτα απλή και πικάντικη. Είναι πολύ πολύ εύκολος και γρήγορος μεζές.

Συστατικά

 

  • 8 φύλλα κρούστας ή φύλλο παραδοσιακό ή χειροποίητο ή και σφολιάτα ή κουρού, ό,τι θέλετε.
  • τυρί κασέρι πικάντικο Φέτες ή τριμμένο , δε λέω ποσότητα γιατί εξαρτάται από το ταψί σας .
  • Φέτες λεπτές φρέσκιας ντομάτας
  • Παστουρμάς σε φέτες λεπτές τόσες όσες για να καλυφτεί το ταψί σας
  • Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Οδηγίες

 

  1. Αλείφω το ταψί με λάδι και απλώνω τα μισά φύλλα λαδωμένα και αυτά.
  2. Στρώνω μια σειρά φέτες ή τριμμένο κασέρι, πάνω μια στρώση παστουρμά (αν θέλουμε βγάζουμε το τσιμένι από το γύρω της φέτας για να μη γίνεται βαριά η πίτα και μυρίζει πολύ έντονα).
  3. Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού πάνω στον παστουρμά, γιατί λένε ότι αφαιρεί την έντονη μυρωδιά στην αναπνοή.
  4. Στη συνέχεια πάνω από τον παστουρμά βάζω φέτες ντομάτας αλατισμένες και τελειώνω με μια στρώση κασέρι.
  5. Τέλος σκεπάζω τη πίτα με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και χαράζω.
  6. Καταβρέχω την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
  7. Καλή επιτυχία!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τip: Μπορεί να φτιαχτεί και σαν φλογέρες. Σε ένα κομμάτι φύλλο βάζουμε μισή φέτα κασέρι, λίγη ντομάτα, ένα κομμάτι παστουρμά και τυλίγουμε σαν ρολό και ψήνουμε ή τηγανίζουμε.